Vércsoport: Hallottál már az ammónia mérgezésről táplálkozás által? (fórum)

Szeretettel köszöntelek a VÉRCSOPORT KLUB közösségi oldalán!

http://vercsoportklub.network.hu Olyan információk kerülnek látóteredbe, amelyekről talán még nem is hallottál. Itt csak az egészségről, a betegségmegelőzésről, a felgyógyulás esélyeiről olvashatsz.
Keresd Te is a megoldást!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 184 fő
  • Képek - 60 db
  • Videók - 1 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 19 db
  • Linkek - 15 db

Üdvözlettel,
Fodor Edit Ágnes
VÉRCSOPORT KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a VÉRCSOPORT KLUB közösségi oldalán!

http://vercsoportklub.network.hu Olyan információk kerülnek látóteredbe, amelyekről talán még nem is hallottál. Itt csak az egészségről, a betegségmegelőzésről, a felgyógyulás esélyeiről olvashatsz.
Keresd Te is a megoldást!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 184 fő
  • Képek - 60 db
  • Videók - 1 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 19 db
  • Linkek - 15 db

Üdvözlettel,
Fodor Edit Ágnes
VÉRCSOPORT KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a VÉRCSOPORT KLUB közösségi oldalán!

http://vercsoportklub.network.hu Olyan információk kerülnek látóteredbe, amelyekről talán még nem is hallottál. Itt csak az egészségről, a betegségmegelőzésről, a felgyógyulás esélyeiről olvashatsz.
Keresd Te is a megoldást!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 184 fő
  • Képek - 60 db
  • Videók - 1 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 19 db
  • Linkek - 15 db

Üdvözlettel,
Fodor Edit Ágnes
VÉRCSOPORT KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a VÉRCSOPORT KLUB közösségi oldalán!

http://vercsoportklub.network.hu Olyan információk kerülnek látóteredbe, amelyekről talán még nem is hallottál. Itt csak az egészségről, a betegségmegelőzésről, a felgyógyulás esélyeiről olvashatsz.
Keresd Te is a megoldást!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 184 fő
  • Képek - 60 db
  • Videók - 1 db
  • Blogbejegyzések - 81 db
  • Fórumtémák - 19 db
  • Linkek - 15 db

Üdvözlettel,
Fodor Edit Ágnes
VÉRCSOPORT KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hallottál már az ammónia mérgezésről táplálkozás által?

Ezt a témát Tabi Sándor indította 8 éve

Esetleg, Te tudsz az ammónia mérgezésről többet is?

Hozzászólások eddig: 8

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Tabi Sándor üzente 6 éve

Kedves Klubtársam!

Azt írod, hogy enzimtáplálkozással élsz!
Tudnál valamit erről irni, hogy szerinted honnan jönnek az enzimek? Van köze a géneknek az enzimekhez?
Az általad ajánlott könyvből kapsz erről információt?

Köszönöm!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Üdv! nem hallottam még, de én enzimtáplálkozással élek!
akit esetleg érdekel: http://konyv-konyvek.hu/egeszseges_nyers_etelek_enzimtaplalkozas

Válasz

Tabi Sándor üzente 8 éve

(Ammónia mérgezés 5. folytatása)


A friss zöldségek körülbelül 45% oxigént tartalmaznak, és jótékonyan hatnak az egészségre. A friss zöldségek jelentik számunkra a legtöbb természetes arginin forrást. Az előre elkészített és konzervzöldségek azonban sem oxigént, sem arginint nem tartalmaznak. Talán ez az oka annak, hogy olyan sok rákellenes gyógymód épül a kizárólag friss zöldségekből és gyümölcsökből összeállított, szigorúan vegetáriánus étrendre.

Arra viszont szeretném felhívni a figyelmet, hogy vegetáriánus mindenki nem lehet, mert az emberi szervezet sejtjeinek igényei vannak, amit be kell tartanunk. Ezek az igények ma már ismertek! Dr. Peter D’ Adamo a 4 vércsoportra külön-külön vizsgálta be a legtöbb közönséges élelmiszert. Ennek során olyan ismeretekre tett szert, amely ma az egészségünk alapját képezi.

Ajánlom, hogy kövessék a vércsoportjuk igényét, ha az egészséget akarják! Én tudom, hogy ez az út vezet oda!

Válasz

Tabi Sándor üzente 8 éve

(Ammónia mérgezés 4. folytatás)

Az oxigén nélkül élő baktériumok és gombák elpusztításával kiküszöbölhetjük az oxigénszegény mikroszférák létrejöttét. A megfelelő oxigénszint fenntartásával fennmarad az ATP termelés, és immunrendszerünk elég erős marad a mikrobás fertőzések leküzdéséhez.

A nyirokrendszer időszakos tisztításával és a megrekedt vérfehérjék eltávolításával csökkenthetjük az erjedést. Könnyen emészthető ételek, és mozgás megtisztítja a sejteket a salakanyagoktól. Sok vizet, csak friss, nyers zöldségeket és gyümölcsöket kell fogyasztanunk a vércsoportunknak megfelelően megválasztva, hogy szervezetünk energiát termelhessen a tisztuláshoz.

Válasz

Tabi Sándor üzente 8 éve

(Ammónia mérgezés 3. folytatása)

Két anyag, az ornitin és az arginin tökéletesítik a receptet.

A paraziták salakanyagként nagy mennyiségű ammóniát termelnek. Az ammónia náluk a vizelet megfelelője, és a paraziták nagy mennyiségben bocsátják szervezetünkbe. Az ammónia rendkívül mérgező, különösen az agy számára. Ha az összes parazitát elpusztítjuk a fent említett, vagy hozzájuk hasonló hatású gyógynövények segítségével, megszüntetjük a legfőbb ammóniaforrást. Azonban még mindig marad belőle a belélegzett levegőben, számos háztartási és tisztálkodási szerben. Az argininpótlás még így is ajánlatos. Semmiképp sem helyettesítsék a féregűző gyógynövényeket orvosságokkal. A féregűző orvosságok még kis mennyiségben is rendkívül toxikusak lehetnek. Ráadásul nem is minden életszakaszban pusztítják el a parazitákat.

Az ammónia-toxicitás kivédése életmódváltással.
Mindannyiunk saját felelőssége, hogy kiiktassuk környezetünkből az ammóniát. Senki sem teheti meg helyettünk. Ha megszüntetjük a lehető legtöbb ammóniaforrást külső és belső környezetünkben, elkerülhetjük, hogy szervezetünk szennyeződjön. Az ammónia csökkenésével energiaszintünk nő, immunrendszerünk erősödik.

Ha gondoskodunk arról, hogy étrendünkből megfelelő mennyiségű aminosavat (arginint vagy előfutárait) nyerjünk, melyek az ammóniával keveredve karbamiddá alakítják azt, megszakíthatják az ammónia/erjedés ciklust. Ha levertnek érezzük magunkat egy kiadós, fehérjében gazdag étkezés után, ennek valószínű oka agyi ammónia-toxicitás. Mindenki számára javasolt étkezés előtt ásványpótlók, étkezés közben emésztőenzimek bevétele, és egyszerre csak kis adag fehérje (hús) fogyasztása vércsoportnak megfelelően.

Ammónia a glükóz és a fehérjék gombás folyamat általi erjedése során is keletkezik. Ha csökkentjük a gombák és paraziták szintjét szervezetünkben, az erjedés, ezáltal az ammóniatermelés sebessége is csökken. A mikrobák elektromos árammal, amely (9 volt) irtása kitűnő módja az ammónia termelés csökkentésének, és a szellemi kimerültség elkerülésének.

A vérfehérjék erjedésének megakadályozása végett tisztán kell tartanunk nyirokrendszerünket a megrekedt vérfehérjéktől, testedzés, fizikai tevékenység, gyors séta, illetve mozgás és táplálkozás által. A szökdelés (otthon is felállítható mini trambulinon) a lehető leghatékonyabb módszer a nyirokrendszer kitisztítására. Szintén sokat segíthet, ha napi néhány percen át lábunkat felpolcolva, fejünket lelógatva fekszünk. Az a módszer is jó, ha ülve, kezünket magasra emelve, az egész test izmait megfeszítve kipréseljük a nyirokvezetékekből, tárolóedényekből a fáradt nyirokfolyadékokat. Ezek a testnedvek, váladékok a vastagbélbe távoznak és test-szerte megtisztítják a nyirokcsomókat.

Erjedés és ammónia termelés a vékony és vastagbélben is zajlik a hús bomlása során. Ha megfelelően társítjuk az élelmiszereket a bomlás megelőzése és az egészséges bélflóra érdekében, elősegíthetjük az ammóniatermelés csökkenését.

Válasz

Tabi Sándor üzente 8 éve

(Ammónia mérgezés folytatása)

A szőrtüszőkkel teli bőrön és fejbőrön keresztül könnyen felszívódnak a tisztálkodási szerekben lévő kemikáliák. Vajon az Alzheimer-kór kialakulása és súlyosbodása közvetlenül érinti-e azokat a személyeket, akiknél ammónia és toxinok szívódnak fel fejbőrükbe és agyukba a samponokból, hajfestékből, hajbalzsamokból és dauervizekből? A fodrászszalonokban dolgozók állítják, a fodrászok körében az átlagnál gyakoribb a rák előfordulása.


Judi Vance szerint a krónikus fáradtság szindrómában szenvedők többsége nő. Lehetséges, hogy az ATP-termelés zavara az agyban, és az ebből adódó szellemi kimerültség az ammónia-toxicitás közvetlen következménye, amely kiiktatható volna tisztálkodási szereink lecserélésével?

A túlzott cukorfogyasztás ammónia toxicitást okoz.


Azok a sejtek, melyeknél hiányoznak a védekező enzimekhez szükséges ásványok, nem képesek elpusztítani a beléjük hatoló mikrobákat. A magas cukortartalmú étrend a velejáró ásványianyag-hiánnyal megzavarja az arginin szintézishez szükséges enzimek termelését. Az argininre azért van szükség, hogy az ammónia karbamiddá alakuljon, és el lehessen távolítani a szervezetből. Az arginin egy, a citromsavciklusban felhasznált enzimnek is az egyik legfőbb forrása. Arginin hiányában szervezetünkben ammónia-toxicitás, és az ATP termelés fenntartásához szükséges esszenciális enzimek hiánya alakul ki.




A cukor kimeríti ásványi-anyag készletünket, elvonja az oxigént, elpusztítja enzimeinket, és fokozza az erjedést. Az erjedés során keletkező ammónia toxikus szintre emelkedik, és megszakítja a citromsavciklust. A glükózzal teli cukoralapú élelmiszerek jelentik az egyik legfőbb problémát. A finomított zsírok (étolajok: napraforgó, kukorica, mogyoró, margarinok stb) pedig a másikat.

A glükóz, melynek kalóriatartalma éppen olyan magas, mint a cukornak, valójában egy előre emésztett étel, mely a gyomorban és a belekben semmiféle feldolgozó folyamaton nem megy keresztül. Az élelmiszeripar olcsó töltelékanyagként használja a glükózt; mivel nem olyan édes, mint a cukor, tehát észrevétlen, rengetegen fogyasztanak nagy mennyiséget belőle anélkül, hogy tudomásuk lenne róla. Ha előre csomagolt ételeket, pl. gabonapelyhet, pék-árút, szószokat, bármilyen feldolgozott húst fogyasztunk, nagy az esély rá, hogy több cukrot eszünk, mint amennyit megvásároltunk.

Az arginin a máj méregtelenítését és a növekedési hormonok kibocsátását is elősegíti, fenntartja az immunrendszer egészségét, kitisztítja a mérgező ammóniát.

Az ammónia karbamiddá változtatásához argininre van szükség
A szervezet ammónia-eltávolító mechanizmusa: Az arginin aminosav összekeveredik az ammóniával, így karbamid jön létre.

Válasz

Tabi Sándor üzente 8 éve

Az ammónia forrásai:
- A vastagbél tekintélyes mennyiségű ammónia forrása, feltehetőleg a nitrogéntartalmú vörös hús, a bélbaktériumok általi bomlása miatt.

A parazitáktól és tumoroktól származó ammónia-toxicitás.:
- Általános nézet, hogy szervezetünk képes megszüntetni az ammónia-toxicitást, még mielőtt az toxikus méreteket öltene. Ez azonban nem igaz, ha étrendünkre ásványi anyag- és esszenciális aminosav hiány jellemző. Az ammónia-toxicitás a fehérjében gazdag étrend hatására is fokozódhat.

- Ha meggondoljuk, a vérfehérjék jelentős ammóniaforrások lehetnek, amennyiben a szervezetben bárhol erjedés zajlik. Ezen felül a véráramban lévő parazitikus lárvák szintén potenciális ammónia toxicitás források. Ez az oka annak, hogy a rák a vezetékekbe és tárolóedényekbe, vagy porc- és csonttörésekbe folyó belső vérzésből indul ki.

- A parazitafertőzésből adódó ammónia-toxicitást juhoknál is feljegyezték. Egy online állategészségügyi oldalon(„Online Journal of Veterinary Research”) olvasható beszámoló egyértelműen lerombolja azt a mítoszt, miszerint a szervezet kezelni tudna bármilyen, mikrobákból vagy rákos daganatokból származó, súlyos ammónia-toxicitást.

- A háztartási tisztítószerek a napjainkban fellelhető legmérgezőbb anyagok közé tartoznak. Egy tizenöt évig tartó kísérlet során kiderült, a háztartásbeli nők közül 54%-kal többen halnak meg rákban, mint dolgozó társaik.

- A dohánygyárak ízfokozóként ammóniát adnak a cigarettákhoz. A Blue Cross és a Blue Shield fogyasztóvédelmi felügyelet beperelte a dohánygyárakat, mert „belső dokumentumok tanúsága szerint az ammónia megváltoztatja a füst kémiai tulajdonságait, és növeli annak nikotintartalmát”.

- Nyilvánvaló, hogy az ammónia rendkívül mérgező, mi pedig belélegezzük a cigarettafüstből, a légkörből, tisztítószerekből, és a tisztálkodási szerekből. A gyermekkori rák összefügghet a szoba levegőjében jelenlévő ammóniával. Eddig ezt nem vizsgálta senki.

- Judi Vance Beauty to Die For, the Cosmetic Consequence (Halálos szépség, azaz a kozmetikumok használatának következményei), Az ammónia besorolás szerint „karcinogén, mutagén, toxikus, és káros reakciókat vált ki. a mutagén olyan anyag, mely képes a genetikai struktúra módosítására.

A kozmetikumokban és tisztálkodási szerekben fellelhető ammónia vegyületek (néhány példa egy hosszú listáról):
- 1) Ammonium chloride: dauervízben.
- 2) Ammonium cocoylisethionate: felületaktív anyagként és tisztító hatóanyagként használatos.
- 3) Ammonium laureth sulfate: hajápolási szerekben és habfürdőkben. A laureth szó azt jelenzi, hogy étert, egy rákkeltőnek és toxikusnak minősülő anyagot tartalmaz.
- 4) Ammonium lauryle sulfate: főleg samponokban található.
- 5) Ammónium nitrate: egy jól ismert karcinogén.
- 6) Ammónium thioglycolate: dauervízben.

Válasz

Mászi Katalin üzente 8 éve

Ammónia csak a hús lebontásakor keletkezik,vagy mástól is? Arginint miből nyerünk,melyik élelmiszerből?llégyszives erről irjál bővebben!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu