Vércsoport: A sejtszinten működő táplálkozás, a vércsoportokkal magyarázható!

Szeretettel köszöntelek a VÉRCSOPORT KLUB közösségi oldalán!

http://vercsoportklub.network.hu Olyan információk kerülnek látóteredbe, amelyekről talán még nem is hallottál. Itt csak az egészségről, a betegségmegelőzésről, a felgyógyulás esélyeiről olvashatsz.
Keresd Te is a megoldást!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 189 fő
  • Képek - 60 db
  • Videók - 1 db
  • Blogbejegyzések - 82 db
  • Fórumtémák - 19 db
  • Linkek - 15 db

Üdvözlettel,

VÉRCSOPORT KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a VÉRCSOPORT KLUB közösségi oldalán!

http://vercsoportklub.network.hu Olyan információk kerülnek látóteredbe, amelyekről talán még nem is hallottál. Itt csak az egészségről, a betegségmegelőzésről, a felgyógyulás esélyeiről olvashatsz.
Keresd Te is a megoldást!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 189 fő
  • Képek - 60 db
  • Videók - 1 db
  • Blogbejegyzések - 82 db
  • Fórumtémák - 19 db
  • Linkek - 15 db

Üdvözlettel,

VÉRCSOPORT KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a VÉRCSOPORT KLUB közösségi oldalán!

http://vercsoportklub.network.hu Olyan információk kerülnek látóteredbe, amelyekről talán még nem is hallottál. Itt csak az egészségről, a betegségmegelőzésről, a felgyógyulás esélyeiről olvashatsz.
Keresd Te is a megoldást!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 189 fő
  • Képek - 60 db
  • Videók - 1 db
  • Blogbejegyzések - 82 db
  • Fórumtémák - 19 db
  • Linkek - 15 db

Üdvözlettel,

VÉRCSOPORT KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a VÉRCSOPORT KLUB közösségi oldalán!

http://vercsoportklub.network.hu Olyan információk kerülnek látóteredbe, amelyekről talán még nem is hallottál. Itt csak az egészségről, a betegségmegelőzésről, a felgyógyulás esélyeiről olvashatsz.
Keresd Te is a megoldást!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 189 fő
  • Képek - 60 db
  • Videók - 1 db
  • Blogbejegyzések - 82 db
  • Fórumtémák - 19 db
  • Linkek - 15 db

Üdvözlettel,

VÉRCSOPORT KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

A szokásainkhoz kötődő táplálkozásról ma már kiderült, hogy nem működik úgy, mint ahogy azt szeretnénk. Tapasztalataink is igazolják azt, hogy nem csak egy bizonyos kortól jelennek meg betegségek, hanem már csecsemőkorban is. Ez már egy visszajelzés is lehet arra, hogy magzatkorában milyen minőségben jutott táplálékhoz. Természetesen a családon belül is vannak eltérések úgy, mint a megjelent betegségek és az érintettek között is. Ha igaz lenne az, hogy mint emberek egyformák vagyunk, akkor feltételezhető lehetne az is, hogy egy vírus megjelenése esetén  mindenkit egy időben tudna ledönteni, de hát nem így történik!

 

 Ami a vércsoportok különbözősége miatti táplálkozásunkat érinti, annak tudományos magyarázatát Dr. Peter D’ Adamo a különféle fehérjék (lektinek) jelenlétével, és az általa kiváltott hatás által adta meg.

 

 Fontosnak tartom, hogy pár gondolatot felvázoljak, mert táplálkozási ismeret szempontjából döntőek lehetnek. Valószínű az is, hogy első elolvasásra száraznak tűnik, de ahhoz, hogy megértsd alkalmazásának jótékony hatását, és a vércsoportos étrend törvényszerűségét, valódiságát, akkor ezt meg kell tennem.

 

A lektinekről van szó, amelyet az orvostudomány ismer és alkalmaz is.

 

 Ha sejtszinten működő táplálkozásról beszélünk, akkor a vércsoportok kémiai szerkezete és a táplálékok ismerete szükséges. A vércsoportokat 1900-1902-között ismerte meg az orvostársadalom, amelynek jelentősége elsősorban a vérátömlesztésben vált meghatározó tényezővé.

 

 A másik fontos tényező pedig az, ami a táplálkozásunk törvényszerűségeit támasztja alá.

 A vércsoportok másik jelentős tényezője, ami a vörösvérsejtek felületén található (antigének) cukrok, és amely a különleges fehérjék kapcsolatára adott válasznak is tekinthető, az 1982-ben vált ismertté. Ebből tudtuk meg, hogy a vérünk és az általunk elfogyasztott táplálék között bio-kémiai reakció zajlik le. Ez a reakció a genetikai örökségünktől függ. Meghökkentő, de immun- és emésztőrendszerünk még mindig azokat a táplálékokat részesíti előnyben, amelyeket a vércsoport szerinti őseink fogyasztottak. Ami miatt ez ismertté válhatott, az nem más, mint az úgynevezett lektinek jelenlétéből és vizsgálati eredményeinek köszönhető. A lektinek az ételekben található különféle fehérjék, amelyek vérünk minőségét befolyásoló, agglutinációs hatással rendelkeznek, amely hatás, a különféle betegségek okozói lehetnek.  Ha szervezetünk sejtszinten az igényének megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékokhoz jut, akkor az immunrendszerünk általában megvéd minket a lektinek-től. A táplálékkal felvett lektinek 95%-át a szervezet eltávolítja. A felvett lektinek mintegy 5%-a azonban beszűrődik a véráramba, ott reakcióba lépnek a vörös- és a fehérvérsejtekkel, és elpusztítják azokat.  

 

 Amikor olyan ételt fogyasztunk, amelynek a lektinjei összeférhetetlenek a vércsoport-antigénünkkel, akkor a lektinek célba vesznek egy szervet (vese-, máj-, agy-, gyomor stb.), és annak területén agglutinálják a vörösvérsejteket. Különösen azok veszélyesek, amelyek egy adott vércsoportra specifikusak.

 

Szervezetünk mikrobás enzimtermelését helyes táplálkozással, hatékony anyagcserével és féregűzéssel szabályozhatjuk.

 

 Amikor túl sok cukrot fogyasztunk, szervezetünkben élő gombákat és élesztőgombákat tápláljuk. A cukornak három fő formája létezik, a szacharóz, a maltóz, és a fruktóz. Az élelmiszerként fogyasztott finomított cukrok gyorsan felszívódnak a szervezetben és energiatermeléshez tárolódnak. Túl nagy mennyiségű cukor fogyasztása oxigénhiányhoz vezet, míg végül a szervezet képtelen lesz lebontásukra.

 

Ezek a cukrok beszennyezik a vért és a nyirokfolyadékokat. a gombák és az élesztőgombák jól élnek a többlet cukron, ami más enzimekhez szükséges létfontosságú ásványi anyagok hiányához vezet. Ennek következtében a szervezetben bárhol keletkezhet betegség, valamint az egyén személyisége is megváltozhat a hangulatot és érzelmeket kontrolláló enzimek hiánya miatt. Azok a gyerekek, akik túl sok édességet esznek, gyakran hiperaktívak, túlsúlyosak és kezelhetetlenek, továbbá gyakrabban betegszenek meg, mint mások.

 

 A cukor erjedési folyamata rontja az egészségi állapotot, végül enzim funkcióvesztéshez, anyagcsere funkcióvesztéshez, és immunvesztéshez vezet, kedvez az élesztőgombáknak és más parazitáknak, további enzim veszteséget okoz és így tovább. Az enzimeket és a sejtfal-membránt felépítő ásványi anyagok és a vitaminok a legfontosabbak egészség és betegség megértéséhez. Ma már elfogadott tény, hogy a táplálék-kiegészítőkre szükség van ahhoz, hogy az emberi szervezet működni tudjon.

 

 A táplálkozásunkat úgy tűnik, sokan tudják minősíteni, és különböző variációkban ajánlani. Azonban, mivel nem ismerik a vércsoportdiéta kódolt törvényszerűségeit, így sem az övék, sem a Te vércsoportodhoz kötődő élelmiszer anyagokat, ezért, ezt az ajánlatot nem felelősséggel teszik. Az egészséges étrend, tudományosan kialakításra került, ezért érdemes Neked megismerni a vércsoportodhoz, illetve különleges szervezeted igényéhez kapcsolódó élelmiszereket.

 

Miért a vércsoportos étrendről beszélünk akkor, amikor az egészséges étrendről van szó?

 

A válasz egyszerű!

A vércsoportos étrend, minden más vércsoportú ember szervezetében másképpen, más táplálék igény    alapján működik. Az emberi fogyasztásra alkalmas élelmiszerek bevizsgálásra kerültek; mikroszkopikus, laboratóriumi vizsgálatok által és indikán teszttel. Ezek a vizsgálatok igazolták, bizonyították azt, hogy az egyes élelmiszereket elfogyasztó, különböző vércsoportú emberekben, milyen mértékű volt az emésztés, milyen mértékben maradtak meg toxinok, karcinogén anyagok, milyen magas lett az indikán szintjük, milyen káros a bomlási folyamat. E vizsgálatok választ adtak az anyagcsere zavaraira is, ami a legtöbb betegség okozója.

 

Ha önállóan tudnád tesztelni sejtszinten a táplálékaidat, akkor úgy is látnád, hogy ami működik teszttel, az működik a vércsoportod szerint is! A „vércsoportoknak megfelelő étrend” azért kapta kihang-súlyozottan nevét, és én is azért ragaszkodom ez irányú hangsúllyal, hogy azok is megtalálják az emberi fogyasztásra alkalmas élelmiszerek közül azokat, amelyek vércsoportjuk szerint jótékonyak-, semleges hatásúak-, és amelyeket kerülni kell, mert a legtöbb betegség okozói lehetnek. Természetesen ehhez mindenkinek ismernie kellene a vércsoportját. Ahhoz, hogy stabillá tegyük, vagy javítsuk életminőségünket, egészségünket, továbbá gyermekeink, unokáink egészségét, akkor azt nem tehetjük felelőtlenül, mert annak ára van. Ma már azt is tudjuk, hogy a legtöbb betegséget a helytelen táplálkozással mi teremtjük meg. Ne higgy az olyan ételreceptekben, amely a sejtjeidtől idegen élelmiszerforrásokból készülnek.

 

Sok sikert kívánok!

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu