Szeretettel köszöntelek a VÉRCSOPORT KLUB közösségi oldalán!
http://vercsoportklub.network.hu
Olyan információk kerülnek látóteredbe, amelyekről talán még nem is hallottál. Itt csak az egészségről, a betegségmegelőzésről, a felgyógyulás esélyeiről olvashatsz.
Keresd Te is a megoldást!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
VÉRCSOPORT KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a VÉRCSOPORT KLUB közösségi oldalán!
http://vercsoportklub.network.hu
Olyan információk kerülnek látóteredbe, amelyekről talán még nem is hallottál. Itt csak az egészségről, a betegségmegelőzésről, a felgyógyulás esélyeiről olvashatsz.
Keresd Te is a megoldást!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
VÉRCSOPORT KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a VÉRCSOPORT KLUB közösségi oldalán!
http://vercsoportklub.network.hu
Olyan információk kerülnek látóteredbe, amelyekről talán még nem is hallottál. Itt csak az egészségről, a betegségmegelőzésről, a felgyógyulás esélyeiről olvashatsz.
Keresd Te is a megoldást!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
VÉRCSOPORT KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a VÉRCSOPORT KLUB közösségi oldalán!
http://vercsoportklub.network.hu
Olyan információk kerülnek látóteredbe, amelyekről talán még nem is hallottál. Itt csak az egészségről, a betegségmegelőzésről, a felgyógyulás esélyeiről olvashatsz.
Keresd Te is a megoldást!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
VÉRCSOPORT KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Az orvostudomány immár évek óta állítja helyesen, hogy nagyon sok betegség a test saját enzimek hiányának tudható be.
Mi is ez a test saját enzimrendszer?
Születésünkkor valamennyien megfelelő mennyiségű testsaját enzimkészletet kapunk útravalónak. Ennek az enzimkészletnek a fenntartásán múlik, hogy megmaradunk-e életerősnek és egészségesnek, vagy sem. Fiatal korunkban az enzimek működését csak akkor tudjuk helyesen, a kívánalmaknak megfelelően működtetni, ha megkapja azokat a tápanyagokat, amit sejtszinten igényel. Leginkább az generálja az igényeinket, ha figyelembe vesszük vércsoportunkat. Enzimjeink támogatják a gyors növekedést és többnyire segítenek kivédeni a súlyos betegségeket is. Korunk előrehaladtával, az enzimjeink nem fogynak el, csak kényszerpihenőre mennek, legalábbis azok, amelyek hosszú idő elteltével nem kerülnek alkalmazásra. Mert nem fogyasztunk olyan termékeket, amelyeket nem szeretünk, nem tartoznak kedvenceink közé. Gyermekkorunkban, a szüleinknek kell arra gondolniuk, hogy gyermekük csak akkor lehet egészséges, ha sejtszinten olyan táplálékot kap, ami a sejtszintű működéshez igényel.
Miért fontos ezt az igényt megtartani. Természetesen ez akkor valósulhat meg, ha meg is keressük a természetes forrásait. Például; a tehéntej a gyermeknek sem, a felnőttnek sem tápláléka, egyrészt azért sem, mert egy másik faj, amelyik szintén a borjának a fejlődését biztosítja. Az anyatej az igazi tápláléka a csecsemőnek. Kb. 7 éves kor után egyébként is elveszíti azt a képességét, hogy a tejcukor emésztéséhez szükséges enzimet termeljen. Tehát kár értelmetlenül azt hinni, hogy jó úton jár az, aki a tehéntejet a fiatalok számára rendeli.
Az enzimek olyan anyagok, amelyek nélkül nincs élet! A testünkben végbemenő minden kémiai reakcióhoz szükség van rájuk. Nélkülük semmilyen szervi tevékenység nem tud végbemenni. Az enzimek nélkül nem működnek a vitaminok sem, és a hormonok sem. Az ásványi anyagok nélkül pedig nem működnek az enzimeink sem.
Hiába gondoljuk azt, hogy az összes tápanyagot megadjuk szervezetünknek. Ez tévedés! Akkor adnánk meg, ha a 16 ételcsoportot figyelembe véve, ha a saját szervezetéhez, vércsoportjához igazítaná az étrendet. Ezzel tudja megteremteni azt, hogy nem a szokások szerint alakítja étrendjét. Engem nem tud meggyőzni senki arról, hogy nézőpontom hibás!
Az enzimek nem csak a zsírok, fehérjék és szénhidrátok lebontásában, az emésztésben vesznek részt, hanem építő folyamatokban, valamint az immunrendszer működésében is.
A Föld lakosságának mintegy háromnegyed része létfontosságú anyagok és az enzimek működésének hiányában szenved. Ennek első jele a fáradtság, összpontosítási nehézségek, gyakori hajlam a fertőzésekre, bőrproblémák, emésztési zavarok stb.
A szervezetünkben az enzimek nem tudnak helyesen működni, ha nem kapják meg azokat a táplálékokat, amelyeknek a működésben szerepük van. Tévedés azt állítani, hogy a szervezetünk nem képes előállítani enzimeket.
Nem is kell, hanem csak működtetni, és működésük folyamatát biztosítani. Vannak téves állítások, amiben én nem értek egyet. A nyers, zöld élelmiszerek azok, amelyek növelik az oxigént a szervezetben, sőt 40-45% ban növelik szervezetünk oxigén igényét, ami azt biztosítja, hogy az erjedést abban a szintben tudja tartani, hogy nem tud beindulni.
Kérdés tehát, hogy miért van az emberek szervezetében enzimhiány?
Nem értek egyet azzal, amivel magyarázatot kap az enzimhiány. Ez, csak részben igaz; Például, amiért a vitamin- vagy más vitál anyaghiány is kialakulhatott. A zöldségek és gyümölcsök idő előtti betakarítása, hosszú raktározási idő, valamint az élelem további gyári feldolgozása során végrehajtott besugárzás, hevítés, sterilizálás és tartósítás. Minden étel amit tartósan felmelegítettek, fokról fokra elveszíti enzimtartalmát, vitaminjainak, tápértékének döntő hányadát. A fehérjék deformálódnak, az étel élettelenné válik és a szervezet számára mérgező savak keletkeznek. Ugyanígy enzimhiányos vagy teljesen enzimmentes minden hőkezelt, sugárzásnak kitett, konzervált, pasztőrözött, valamint a mikrohullámú sütőben hőkezelt, és a fagyasztott élelmiszer is. Ételeink 75%-a nyers, hőkezelésmentes étel kell, hogy legyen. Ennek hiányában a szervezet, kénytelen testünk működtetésétől elvonni az enzimeket. Ezáltal gyengül az immunrendszer, az öregedés folyamata felgyorsul, betegségnek teszi ki a legyengült testet. A krónikus degeneratív betegségek létrejöttében fontos szerep jut az enzimszegény, agyonfinomított élelmiszerek fogyasztásának.
A négy legfontosabb enzimhiány kategória: a fehérjék-, zsírok-, szénhidrátok-, növényi rostok lebontásához szükséges enzimek hiánya, személyenként eltérő módon. Ez tovább fokozódik vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek hiányával.
Az az állítás, hogy az enzimek védelmet nyújtanak az elhízás ellen, az csak akkor állítható, hogy figyelembe vettük-e azt a táplálékforrást, ami sejtszinten igazodik szervezetünkben. Mert azt érdemes lenne végre elfogadni, hogy a táplálékokhoz vannak az enzimek, és az enzimek csak akkor működnek helyesen, ha képesek a sejtek számára adott táplálékok feldolgozására. Azt azért szintén tudni érdemes, hogy a legtöbb fertőzés akkor tudott kialakulni, amikor az ételeket nyersen fogyasztottuk. Amikor az „őseink nyersen fogyasztották a táplálékot”, azt úgy is mondhatnánk, hogy egy szükséges, rossz időben történt. Tehát ahhoz, hogy szervezetünk működése optimális legyen, az étrendet hozzá kell igazítani szervezetünkben a sejtekhez.
Minél kevesebb alkáli ásványt fogyasztunk (pl. kalcium, kálium, magnézium), annál nagyobb a kezeletlen savak mennyisége a vérben és a testfolyadékokban. A vérben keringő savak miatt anyagcserénk lassul, kevesebb energiát fogyasztunk, így több marad a raktárakban, például zsírban. Ha mindenki azt a táplálékot fogyasztja, ami sejtjeihez igazodik, akkor betartja azt az igényt, ami a savbázis egyensúly követelménye szerint igazodik.
Nyilván való, hogy ma nem úszható meg a táplálékainkat kiegészíteni. Ebben a legfőbb szerepet olyan táplálék-kiegészítők fogyasztása során érhetjük el, ami multi-vitaminokat és ásványi anyagokat jelentik.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!