Szeretettel köszöntelek a VÉRCSOPORT KLUB közösségi oldalán!
http://vercsoportklub.network.hu
Olyan információk kerülnek látóteredbe, amelyekről talán még nem is hallottál. Itt csak az egészségről, a betegségmegelőzésről, a felgyógyulás esélyeiről olvashatsz.
Keresd Te is a megoldást!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
VÉRCSOPORT KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a VÉRCSOPORT KLUB közösségi oldalán!
http://vercsoportklub.network.hu
Olyan információk kerülnek látóteredbe, amelyekről talán még nem is hallottál. Itt csak az egészségről, a betegségmegelőzésről, a felgyógyulás esélyeiről olvashatsz.
Keresd Te is a megoldást!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
VÉRCSOPORT KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a VÉRCSOPORT KLUB közösségi oldalán!
http://vercsoportklub.network.hu
Olyan információk kerülnek látóteredbe, amelyekről talán még nem is hallottál. Itt csak az egészségről, a betegségmegelőzésről, a felgyógyulás esélyeiről olvashatsz.
Keresd Te is a megoldást!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
VÉRCSOPORT KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a VÉRCSOPORT KLUB közösségi oldalán!
http://vercsoportklub.network.hu
Olyan információk kerülnek látóteredbe, amelyekről talán még nem is hallottál. Itt csak az egészségről, a betegségmegelőzésről, a felgyógyulás esélyeiről olvashatsz.
Keresd Te is a megoldást!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
VÉRCSOPORT KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 éve | Tabi Sándor | 0 hozzászólás
Kedves Olvasó!
Ezzel az étrenddel minden a helyére kerül!
Én a vércsoportos étrendet (diétát) tartom az emberhez legközelebb, a legjobban megérthető, elsajátítható, és sejtszinten működő táplálkozásnak. Talán feltehető a kérdés, hogy miért? Azért, mert a vércsoportok ősi örökséget képeznek. Egyedi speciális vércsoportot jelölő cukormolekulával rendelkeznek. Saját enzimrendszert működtetnek. A táplálékok a génekben kódolt örökséghez tartoznak. Ha az étel sejtszinten idegen, akkor a benne lévő fehérje kötést alkot a vércsoport speciális cukrával, a sejteket összeragasztja, besűríti a vért, ezáltal olyan folyamatokat indít be, amelynek következménye az erjedés, a mikotoxinok elszaporodása, a gombatelepek kialakulása, és a rák.
Melyek azok a tényezők, amelyek segítenek megértetni, hogy miért is a vércsoportos diéta az, amelyik jelentős a táplálkozásunkban?
Elsősorban segít eligazodni, egyszerűvé tenni, bátorítani bennünket abban, hogy nyugodtan elkezdhető, mert ez nem okoz problémát úgy, mint a szokások szerinti. Az őseink szokásaitól való nagymértékű eltérés okozta azt, hogy ma egyre több betegséggel kell megküzdeni, főleg azokkal, amelyek az emésztési, és anyagcsere problémák által jöttek létre, a rák is ilyen. A vércsoportoknak megfelelő bevizsgálások tisztázták azt, hogy egyes élelmiszerek milyen kapcsolatban vannak egyes vércsoportokkal sejtszinten. Ennek van magyarázata; hogy az élelmiszerben lévő fehérje összeragasztja-e a sejtjeinket, vagy sem. Ha összeragasztja, akkor korlátozza, blokkolja a keringést, vérpangást, mikrobák, paraziták általi sérülést, fertőzést, erjedést, a gombásodást és rák kialakulását segítheti elő. Ha az élelmiszerek közül azokat válasszuk meg táplálékul, amelyeket a labor-, mikroszkopikus vizsgálatok-, indikán-teszt során a vércsoport szerinti beazonosításkor megnevezésre kerültek, akkor, az fogyasztható is. Ezek a vizsgálatok voltak azok, amelyek a bomlási folyamat alapján megmutatták a méreganyagok elraktározásának szintjét. Ha Ön vércsoportjának megfelelően választja ki az étkezési fehérjék forrását, csökkentheti az emésztőrendszerében maradt fel nem szívódott fehérjék és mérgező melléktermékeik mennyiségét.
Ha nem azt választja táplálkozási forrásának, ami az Ön üzemanyaga, vagy többet fogyaszt, mint amennyire szervezetének szüksége van a létfenntartáshoz, ha ez miatt nem tudja tökéletesen lebontani a fehérjéket, akkor ez nem Önnek, hanem a mikrobák, és enzimjeik számára jelent táplálékforrást. Az emésztetlen fehérjemaradványok bomlása során keletkeznek az indolok, a mérgek. Miért kapcsolódik az indikán-teszt olyan szorosan a vércsoport-diétához? Ha Ön helyesen a vércsoportjának megfelelően táplálkozik, akkor hatékonyabban tudja elégetni azt az „üzemanyagot”, ami különleges motorjához illik. Gondoljon csak az autó karburátorára! Ha túl sok az üzemanyag és kevés a levegő, akkor a keverék „piszkosan” ég, kormot és más lerakódásokat hagy maga után. Hasonlóképpen, ha nem megfelelő a tápanyag felszívódása és feldolgozása, tökéletlenül megemésztett zsírok és fehérjék maradnak utána. Végül ugyan kiürülnek, de előbb felborítják a baktériumegyensúlyt a bélben, és a maradékokkal tápláljuk azokat a mikroba és parazitaenzimeket, amik a belső sérüléseket és elfertőzéseket okozni fogják. Ezeket a veszélyhelyzeteket a vércsoport diétával oldani tudja.
Az a felismerés, amely 1902-re az orvostársadalom tudomására jutott, hogy vércsoportunk alapján teljesen mások, egyediek, különbözőek vagyunk, egy forradalmi felismerést jelentett, és egy teljesen új utat jelölt meg az ember életminőségének javításában, életének megmentésében. Ha ezt a különbséget ilyen szigorú határok választják el egymástól, akkor miért ne lehetne logikus az, hogy táplálékainknak is ilyen mértékben van jelentőségük. Én azt hiszem, hogy ez nem hit kérdése, hanem az emberiség életben maradásának esélye. Amit Dr. Peter D’Adamo amerikai orvos - tól kaptunk, az egy lehetőség az egészséges életben maradás lehetősége. Az emberiség fejlődésének története igazolja őseink életkörülményeit, életben maradásuk történetét, és azt a történelmi utat, amelyhez ma is kötődünk. Őseink halászattal, vadászattal foglalkoztak. A „0” vércsoportú őseink azt is fogyasztották, ezért tartoznak még ma is genetikai profiljuk első számú táplálékai közé. A szárazföld felé történő vándorlás, a földművelés és az általa megtermelt táplálékok, mint a magok, a zöldségek, ami szintén a több évezred alatt a könnyebb környezeti alkalmazkodás érdekében egy új vércsoport kialakulását segítette elő, az „A” vércsoportúakat. Több ezer év állt rendelkezésre egy-egy fejlődési szakaszra, amely idő alatt az egyes emberi szervezet a táplálékokat sajátjának elfogadta, megszokta, génjeibe kódolta. A természet minden útravalóval ellátta az embert az életfenntartásához, így saját táplálékokkal és a vércsoportjának megfelelően a saját enzimekkel is, hogy a szervezetének orvossága biztosított legyen. Ez a fejlődési út tagadhatatlan! Az első emberek a „0” vércsoportúak voltak, amelyet igazol az, hogy minden más vércsoport elfogadja, hisz ez az összes másik vércsoport alapja, mindegyik vércsoporthoz a speciális cukormolekuláival kapcsolódik. Ezért a „0” vércsoportúak azok, akik az állati fehérjét, különösen a vadhúsokat, vörös húsokat fogyasztották, és ma is ez képezi a jótékonyan ható táplálékot. A motorok, autók üzemanyagai is különbözőek, ha nem azt tankoljuk bele, amit kell, akkor előbb-utóbb a motor meghibásodik, rossz az égés, kormoz. Az embernek is más a megválasztott üzemanyaga, csak azt nem tiszteljük úgy, mint az autó-motor üzemanyagát. Sok sikert a vércsoportos táplálkozáshoz!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!